dimarts, 14 de maig del 2013

Hamburgueses de burro

Lurou huoshao - 驴肉火烧 

Un vell proverbi xinès diu: "Al cel es menja carn de drac i a la terra es menja carn d'ase". Això vol dir que la carn de burro és probablement el millor tipus de carn que es pot menjar a la terra. De fet, aquesta carn té moltes virtuts: és rica en proteïnes, baixa en colesterol i té una fibra més fina que la carn de boví. És més lleugera que la de porc i no fa aquella extraña olor de la carn de xai. Té un major contingut de proteïnes que la carn de be, la del porc i la del pollastre.



Especialment popular al nord de la Xina, l'ase es consumeix àmpliament a les províncies de Gansu, Ningxia, Hebei, Shanxi i Shaanxi. Beijing també està molt influenciat per la cultura de la carn de burro. Hi ha molts petits restaurants que ofereixen la famosa "lurou huoshao", una coca de farina al forn amb farciment de carn de ruc.

HISTÒRIA

Originari de la província de Hebei, la preparació i el consum de carn de burro es remunta a la dinastia Ming. Una llegenda diu que durant aquest temps, Zhu Di, príncep de l'antic estat de Yan, es van rebel·lar i va lluitar una guerra contra l'emperador. Després de la batalla perduda, l'escassetat d'aliments, especialment la carn, es va produir en el seu exèrcit. En aquest moment, els soldats van començar a servir panets farcits de carn de cavall cuita. Més tard, quan va ser proclamat tercer emperador de la dinastia Ming, la popularitat d'aquests corrons de pa es va estendre. No obstant això, els cavalls eren massa valuosos per només els utilitzen com a aliment bàsic, per la que es van utilitzar rucs al seu lloc.

2 comentaris:

  1. Jo que las he provat,...Doy fe!! Bonísssimesssss!!!
    Quins rècords d'aquell sopar al teu piset,... jajaja,....

    Petonetssss!!!

    ResponElimina