dimarts, 7 de maig del 2013

10 coses sorprenents que no sabies sobre la Xina

Xina executa a tres vegades més persones que la resta del món



Xina dur a terme gairebé tres vegades més execucions que la resta del món, d'acord amb l'estimació més conservadora d'Amnistia Internacional. El 2008, el grup va confirmar 1.718 execucions a través d'informes de premsa i documents públics, però molts altres no són denunciats. Alguns analistes diuen que la xifra pot estar per sobre de 6.000. El nombre exacte és un secret d'Estat. Moltes de les execucions es duen a terme a la carretera per vehicles anomenats furgons de la mort. Els fabricants d'aquests furgons diuen que les injeccions administrades en aquests vehicles són una alternativa civilitzada a l'escamot d'afusellament, posant fi a la vida dels condemnats amb més rapidesa i seguretat. Segons ells, el canvi de trets a les injeccions és un senyal que la Xina "promou" els drets humans ara.


Xina està en camí de convertir-se en el centre del cristianisme en el món

A causa de la molt ràpida expansió del cristianisme a Xina, en l'actualitat hi ha aproximadament 54 milions de cristians al país, 40 milions de protestants i 14 milions de catòlics. Mentrestant, Itàlia té només  47.400.000 de cristians, 12% menor que el de la Xina.

Més de 4.000 nadons van ser anomenats "Jocs Olímpics"

Els Jocs Olímpics de Beijing van ser més que un motiu d'orgull per a la Xina. La majoria de les 4.104 persones amb el nom "Aoyun" (Olimpíades) van néixer l'any 2000, quan Pequín va ser nomenada seu olímpica del 2008. La gran majoria dels Aoyun són homes.

                                                        Xina fa servir 57 bilions de palets per menjar a l'any


Xina produeix 57 mil milions de parells de bastonets sol ús cada any, el que requereix més de 1,18 milions de metres quadrats de bosc, segons les estadístiques del Ministeri Forestal 2004-2009. Però els recursos forestals naturals del país són molt limitats - per què talen 3,8 milions d'arbres a l'any per fer una cosa que fem servir un cop?


200 milions de persones a la Xina viuen amb menys de $ 1 al dia

La pobresa a la Xina es refereix a les persones amb ingressos inferiors a un llindar de pobresa de 1,25 dòlars al dia. La taxa de pobresa a la Xina el 1981 va ser del 64% de la població. Afortunadament, aquesta taxa es va reduir a 10% el 2004, el que indica que prop de 500 milions de persones han sortit de la pobresa durant aquest període.

El règim comunista xinès assegura que en els 30 anys de reforma i obertura econòmica han sortit de la pobresa entre 300 i 400 milions de persones al país (entre una quarta i una tercera part de la seva població).

Més de 700 milions de xinesos beuen aigua contaminada

Xina té el 20% de la població mundial però només el 7% dels recursos mundials d'aigua. Per empitjorar les coses, el 90% de les aigües subterrànies les ciutats i el 75% dels rius i llacs estan contaminats, segons el Banc Mundial. Això vol dir que 700 milions de persones beuen aigua contaminada cada dia.


Al 2025 Xina haurà construït el equivalent a deu ciutats com Nova York 



Els gelats i la pasta es van inventar a la Xina



Una barreja congelada de llet i arròs que es va inventar a la Xina al voltant del 200 abans de Crist va ser el primer gelat de la història.

Un bol de tallarines de 4.000 anys d'antiguitat va ser descobert en un jaciment arqueològic a l'oest de la Xina, el que demostra també que la Xina va inventar la pasta abans que Itàlia.

                                 Més del 50% dels productes falsificats a la UE procedeixen de la Xina


54% CD / DVD - 23% Tabac - 10% Roba i accessoris

Xina encara no està lliure de la pesta de l'Europa Medieval 

El 2009 la Xina va posar en quarantena una ciutat del nord-oest de la Xina afectada per la pesta pneumònica. El brot de la malaltia, altament infecciosa, va matar a tres vilatans de Ziketan, província de Qinghai. Però sense noves infeccions notificades durant més d'una setmana, les autoritats van decidir aixecar el bloqueig. Xina experimenta brots esporàdics de la plaga, que normalment es transmet per rosegadors i puces.

4 comentaris:

  1. Xina la macro
    Xina la mega
    Xina la pera...
    una abraçada Joan !!


    ResponElimina
  2. Doncs si si realment sorprenent,.... són xinosss!! jejeje,... País interessant peró.

    Petonsssss i fins aviat!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Obviament que tenen les seves coses dolentes, però la seva cultura mil·lenaria és molt interessant, i per soposat com a país emergent que són seran els pròxims reis del món.

      Elimina